Avtor: SZZZZS

Spoštovane članice, spoštovani člani Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije!

V priponki sporočila vam posredujemo danes nekaj po 18.00 objavljeno

Mnenje varuha človekovih pravic, ki je nastalo na poziv ministrice za zdravje, ko smo zdravniki in zobozdravniki svojim pacientom pričeli pojasnjevati slabosti novele ZZDej-K. Varuh ob našem delovanju ne ugotavlja nepravilnosti (dostopno tudi na povezavi http://www.varuh-rs.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnosti/novice/detajl/odgovor-varuha-ministrici-za-zdravje-glede-zbiranja-podpisov-v-podporo-referendumu-o-zzdej-k/?cHash=5cdca427c750615047dda54c73e89764 ). 

Sporočilo za javnost predsednice Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, ki je bilo poslano medijem 13. oktobra 2017 in je bilo skoraj povsem prezrto oziroma blokirano.

Obveščamo vas tudi, da je v zbiranje podpisov aktivno vstopila tudi Zdravniška zbornica Slovenije, od katere boste v prihodnjih dneh prejeli navadno pošto.
Pripravljamo tudi odgovor na obtožbe Komisije za medicinsko etiko, ki so bile predstavljene na spletnem portalu Žurnal 24ur in jih mnenje Varuha človekovih pravic odpravlja.
Povezava: http://www.zurnal24.si/zdravje/aktualno/z-izkoriscanjem-bolnikov-v-zasebne-koristi-krsijo-zdravniski-kodeks-298935 – www.zurnal24.si

Ob tem vas ponovno pozivamo in prosimo, da svoje paciente obveščate in v okviru vaših možnosti prosite, da na najbližji upravni enoti podpišejo priloženi obrazec in ga, kar se le da hitro, posredujejo na naslov pobudnika, gospoda JOŽEFA IVANA OCVIRKA, P.P. št. 3, 4208 ŠENČUR.

Prilagamo obrazec, navodila volivcu in plakat.

Skupaj nam bo podpise uspelo zbrati. To nam bo šele omogočilo, da slabosti zakona predstavimo širši javnosti in takrat se bo delo šele začelo.

Lepo pozdravljeni,

Pripravil:
Igor Dovnik, dr. med., član IO

Helena Mole, dr. med., predsednica
Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije

Priponke:

Obrazec, podpora volivca (SLO) ZZDej-K, print (.pdf datoteka)
Odziv SZZZZS na izjavo ministrice za zdravje, 13. 10. 2017 (.docx datoteka)
Plakat – Zakon ni v prid bolnikom (.pdf datoteka)
Navodila volivcu za oddajo overjenega podpisa podpore (.docx datoteka)