Avtor: Nada Puharič, dr. dent. med., podpredsednica Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije

Spoštovani!

Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije vabi k akciji: ” Zdravnik vidi bolje. Zato lahko reši življenje.”

V mesecu maju tudi letos poteka vseslovenski projekt »Pravočasni pregled ustne votline vam lahko reši življenje«.

V Sloveniji je rak ustne votline po pogostosti na 8. mestu, kar 80% simptomov pa odkrijejo zobozdravniki v zobnih ambulantah.

Zasebni zobozdravniki, člani Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije vas zato vabimo, da pristopite k akciji, katere cilj je izboljšanje ozaveščenosti prebivalstva o ustnem raku v Sloveniji in odkrivanje zgodnjih sprememb. Naročite se na brezplačen pregled ustne votline v maju, v eni izmed številnih zasebnih zobozdravstvenih ambulant po Sloveniji.

Seznam vseh zobozdravnikov, ki sodelujejo v akciji najdete na spletni strani Zdravniške zbornice Slovenije, vse dodatne informacije o zasebnih zobozdravniških ambulantah v Sloveniji pa lahko najdete na spletni strani Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije.