Avtor: Alenka Forte, dr. med., tajnik Strokovnega združenja

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi!

Kot veste, je v javni obravnavi Zakon o zdravstveni dejavnosti.

Parlament Državnega zbora Slovenije bo v naslednjih dneh – jutri, 24. maja 2017 ali v četrtek, 25. maja 2017 opravil splošno razpravo.

Čim bomo prejeli podatek iz Državnega zbora, kateri dan in ob kateri uri bo ta točka obravnavana vas vse, ki to zmorete, pozivamo, da se kot interesirana javnost pojavite v Državnem zboru med gosti na balkonu. V kolikor bomo ta prostor zapolnili, pa bomo naše nestrinjanje z zakonom pokazali s prisotnostjo pred Državnim zborom.

Gre za naše bolnike in za nas, zato izkažimo največjo složnost.

Iz tajništva Strokovnega združenja vas bomo o zgoraj omenjenem podatku obvestili takoj, ko se bomo z njim seznanili, zato bodite prosimo v PRIPRAVLJENOSTI in ODZIVNI.

Naše nestrinjanje s predlogom Zakona o zdravstveni dejavnosti pa moramo tudi v največji meri izraziti ob nadaljnjih postopkih v Državnem zboru.

Naslednji korak je namreč obravnava predloga Zakona o zdravstveni dejavnosti na matičnem odboru – Odboru za zdravje, ki ga vodi Tomaž Gantar, dr. med.

Predlagamo, da vsi naslovimo nanj pisno zahtevo, da se želimo razprave osebno udeležiti in razpravljati. Ker nas je skoraj 1000 članov, to pomeni, da bomo na tak način vršili pritisk na Državni zbor.

V kratkem vam bomo pripravili in posredovali predlog besedila, kamor boste vnesli le svoje osebne podatke in predlagamo, da pismo na naslovnika pošljete PRIPOROČENO S POVRATNICO.

Pričakujemo, da bodo tudi mladi zdravniki, kot civilna družba in manjše občine v Sloveniji postopale enako (projekt teče).

V pričakovanju vašega aktivnega odziva vas lepo pozdravljamo.

Pripravila:

Alenka Forte, dr. med.
Tajnik Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije

Helena Mole, dr. med.
Predsednica Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije