Alenka FORTE, dr. med.

specialist interne medicine

MEDICINSKI CENTER HELIKS, D.O.O.

Opekarna 1, 1420 TRBOVLJE
Telefon: 03/561 47 70
Faks: 03/561 47 71
E pošta: mcheliks@gmail.com
 • Medicinski center Heliks je nastal leta 2004 kot pravni naslednik Zasebne internistične ordinacije z endoskopijami, ki je bila ustanovljena leta 1999. Sprva smo delali v Hrastniku, leta 2006 pa smo večji del dejavnosti preselili v nove in sodobno opremljene prostore v Trbovljah, v Hrastniku pa še vedno deluje naša enota.

  cakalnica

  V desetletnem obdobju delovanja na področju specialistične dejavnosti na podlagi koncesije Ministrstva za zdravje RS smo se uveljavili kot vrhunsko strokovno usposobljen tim, ki je kos zahtevnim posegom na področju gastroenterologije (gastroskopija, koloskopija), napredne terapije in vodenja sladkornih bolnikov. V MC Heliks si nenehno prizadevamo za širitev koncesijske dejavnosti in tako od oktobra 2007 naprej izvajamo tudi kardiološko dejavnost.

  Pri delu nas že od začetka delovanja vodi načelo, da je na prvem mestu vedno pacient, do katerega imamo zelo oseben pristop in ga dejavno vključujemo v diagnostične in terapevtske postopke. Obenem stremimo k temu, da bi bila naša zdravstvena storitev kakovostna, pravočasna in cenovno dostopna. Ponašamo se z odlično klinično potjo, kar je ključnega pomena za hitro postavitev diagnoze in posledično ustrezno zdravljenje.

  Poslanstvo

  Medicinski center Heliks je zdravstvena ustanova, v kateri želimo pacientom v prijetnem okolju nuditi celovito internistično obravnavo in zagotoviti odlično klinično pot. Skrbimo za stalno strokovno usposabljanje naših zdravstvenih delavcev in učinkovito sodelovanje z drugimi zdravstvenimi ustanovami. Poleg diagnostike in zdravljenja dajemo velik poudarek preventivnim dejavnostim za ohranjanje zdravja in spodbujanje zdravega življenjskega sloga.

  Vizija

  V Medicinskem centru Heliks si prizadevamo za ohranjanje vrhunske kakovosti pri našem delu in širitev koncesijskih programov, predvsem na področju diagnostike in terapije, kjer je obolevnost največja, torej na področju srčno-žilnih obolenj, obolenj prebavil in presnovnih motenj. 

  osebni stikV našo Šolo za sladkorne bolnike želimo v prihodnje vključiti tudi zainteresirane zdrave, ki bodo lahko na različnih delavnicah osvojili znanja za ohranjanje zdravega življenskega sloga.

  Na področju preventive srčno-žilnih obolenj in obolenj prebavil na novo uvajamo samoplačniško preventivno zdravstveno dejavnost, v okviru katere zainteresiranim zdravim osebam ponujamo pakete preventivnih zdravstvenih pregledov na področju prebavil, srca in ožilja.

  Z večnamenskim prostorom, ki je trenutno še v postopku urejanja, pa želimo v prihodnje našo preventivno usmerjenost še dodatno okrepiti, saj načrtujemo, da bomo tam večkrat na mesec pripravljali različna predavanja in delavnice za širšo javnost in društva.

 • Dan Ura
  Ponedeljek 07:00 - 15:00 gastroenterološka endoskopska ambulanta
  Torek 07:00 - 15:00 gastroenterološka endoskopska ambulanta
  Sreda 07:00 - 14:30 gastroenterološka endoskopska ambulanta
  Sreda 14:30 - 17:15 kardiološka ambulanta
  Četrtek 14:00 - 20:30 diabetična ambulanta Trbovlje
  Petek 07:00 - 11:30 gastroenterološka ambulanta
  Sobota 08:00 - 15:00 kardiološka ambulanta

Naročanje

Obvestila

Čakalne dobe

Prva obravnava in zastopnik pacientovih pravic

Lokacija